De reis van jouw succes

29 september 2016

Ondernemen is als het leven zelf. Het is een reis, een avontuur, waar je je steeds weer op nieuwe terreinen moet zien te bewegen om vooruitgang te blijven boeken. Je komt nieuwe uitdagingen tegen en om deze te overwinnen moet je jezelf en jouw business ontwikkelen. Er zullen kansen voorbij komen en aan jou is het steeds de keuze welke van jouw van belang zijn om wel of niet te grijpen. Ondernemen is risico’s nemen, of wanneer ze op je pad komen ze onder controle zien te krijgen en te minimaliseren en of te accepteren.

Dit geldt voor elke ondernemer, ieder op zijn of haar eigen niveau en situatie waar hij of zij zich bevindt. Voor mij is het niet anders; ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen over mijzelf en mijn ondernemingen. Elke dag is het manoeuvreren en werken, hard werken om tot het punt te komen waar je wilt zijn op basis van je eigen doelen. Succesvol zijn betekent niet dat  je ooit je doelen behaald hebt of een bepaald inkomen genereert. Voor mij is succesvol zijn veel meer het baas zijn over je eigen reis, dat je bewust bent waar je mee bezig bent en datgene doet waar je blij van wordt. Jouw passie volgen en werk maken van dat wat jou drijft.

Is de reis gemakkelijk? nee lang niet altijd. Ondernemen is hard werken, het is ook best moeilijk en er zullen altijd wel wat beren op de weg zijn. Maar desondanks vind ik het ongelofelijk leuk en krijg ik meestal er enorm veel energie van. Ik heb de vrijheid (en daarmee ook de verantwoordelijkheid) om te doen wat ik wil, om opdrachten te doen die ik leuk vind. Dat betekent focus houden op waar je mee bezig bent, zeker voor ondernemers die overal kansen in zien (waar ik ook een kind van ben) is dat moeilijk. Juist in het coachen en als sparringpartner kan ik veel van mijn ideeën en creativiteit kwijt. Dit maakt het makkelijker om gerichter kansen te pakken en sommige maar gewoon voorbij te laten gaan.

Ben ik al waar ik wil zijn? Nee. Ik ben nog lang niet op het niveau wat ik voor mijzelf voor ogen heb, ik heb nog zoveel plannen, doelen etc. die ik graag wil doen en realiseren. En als ik op dat niveau sta zie ik vast al weer andere doelen voor me. Maar om eerlijk te zijn: voor mijis die reis daarnaartoe het meest belangrijk, ik positioneer mij nu voor daar waar ik wil zijn. Daar moet nu het werk voor gebeuren. Nu op die trein stappen, anders kom je er nooit.

Nogmaals, succes betekent voor iedereen iets anders. En ja, natuurlijk gaat het ook om het resultaat, maar voor mij is het veel meer alles eromheen, kan ik doen wat ik wil, kan ik mensen daarmee helpen, kan ik teruggeven aan mijn omgeving en de maatschappij en ben ik zelf in de lead over mijn werk. Succes is een gevoel, een gevoel van gelukkig zijn en het resultaat uit jouw werk. Daarom wens ik je vooral een hele mooie reis toe, de reis van ontdekking, ontwikkeling, geluk, hard werken, genieten en succes, voor anderen en jezelf.

“De weg zelf is je bestemming” - Confucius

 

Douwe Hooijenga

 

 

Tags: 
Ondernemen
succes
Doelen
Persoonlijke Ontwikkeling