Ik daag jou uit!

27 oktober 2016

Ik daag jou uit en door dat te doen, daag ik mijzelf uit!

Wat klets je nu weer Douwe?
Het zit zo.  Voor de zomer ben ik begonnen met een nieuw ‘verdienmodel’. Waar ik voorheen 250 euro excl. vroeg per sessie van gemiddeld 3 à 4 uur duren (met lunch), was dat voor mij niet het meest inspirerende. Eerder dit jaar ben ik ook al eens uitgedaagd om mijn model om te gooien. Voor de zomer ben ik daarom met enkele van mijn coachees al overgestapt.

 
Wat is dat nieuwe model dan?
Eigenlijk heel simpel, ik laat het helemaal aan mijn coachees. Ofwel jij bent ‘in the lead’. Ik daag jou uit om te groeien en jezelf of jouw business te ontwikkelen, jij daagt mij uit om continu waarde toe te voegen en mijzelf ook blijvend te verbeteren. Op deze manier hoop ik blijvend meer waarde toe te voegen, niet standaard hetzelfde bedrag want niet elke sessie zal voor jou even waardevol zijn of waardevol voelen (want daar zit wel degelijk verschil in). Jij groeit en ik groei mee. Tot nu toe is dit een heel bijzonder proces en de waarderingen variëren tot nu toe van 175 tot 500 euro voor een sessie. De aantallen waarmee ik nu via dit model werk zijn nog niet geheel representatief maar gemiddeld zit ik nu iets hoger qua tarief, maar er zit nu dus variatie in de bedragen per sessie en dat is tof. Zo kan ik mijzelf verder ontwikkelen en mijn sessies verder optimaliseren en dat betekent uiteindelijk meer waarde voor jou. 
 
'Price is what you pay, value is what you get' - Warren Buffet

Met dit nieuwe verdienmodel probeer ik die twee zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen en dat kan denk ik alleen door jou als klant 'in the lead' te laten over de prijs en de waarde die jij vindt dat ik toevoeg.
Dus zoek jij een coach die zijn tarief laat afhangen van de waarde die hij toevoegt aan jou, daag mij dan uit door met mij aan de slag te gaan. Ik vertrouw genoeg op mijn kennis en kunnen om te weten dat ik waarde toevoeg, maar hoeveel? Dat hangt van jou af.
 

I challenge you, to challenge me.